Miravet és un poble de visita obligada pels visitants i turistes de les Terres de l’Ebre. Es tracta del poble més singular i amb encant de la comarca de la Ribera d’Ebre i famós pel seu imponent castell.

miravet terres de l'ebre catalunya turisme ribera riu (FILEminimizer)

Podem accedir-hi des de la N-420, a través del pas de barca; sistema de navegació fluvial tradicional (format per dos llaüts i una plataforma) que serveix per a creuar el riu Ebre amb cotxe aprofitant la corrent natural, o bé, a través de la carretera T-324 que connecta Móra d’Ebre amb Miravet a través de Benissanet.

Miravet gaudeix d’un intens passat medieval i s’ubica en un emplaçament estratègic de gran encant natural i paisatgístic. El poble vell o el cap de vila, que conserva encara la seva fisonomia medieval s’aferra en un roquer que penja sobre el riu Ebre d’on sobresurt tímidament l’església vella d’estil renaixentista.

castell de miravet (FILEminimizer)

Al capdamunt de la munió de cases s’erigeix el castell de Miravet, una impressionant fortalesa d’origen àrab i considerada una de les millors obres d’arquitectura romànico gòtica, religiosa i militar del sud de Catalunya. Construït pels musulmans al segle IX, fou un dels últims reductes islàmics de Catalunya. Amb la reconquesta, ja al segle XII, fou ocupat per Ramon Berenguer IV el qual el cedí a l’ordre del Temple. Els templers foren qui ampliaren la fortificació convertint-lo en un castell monestir, tot donant-li la imatge que, a grans trets, ha arribat fins als nostres dies. A inicis del segle XIV, amb la dissolució dels templers, el castell passà en mans dels Hospitalers.

MIRAVET CANTERERS TURISME TERRES DE EBRE RIBERA2 (FILEminimizer)

Finalment, no podem fer un repàs dels indrets més emblemàtics de Miravet sense fer menció de la ceràmica miravetana. El poble té una llarga tradició de ceràmica des de l’època musulmana i encara avui compta amb diferents tallers en actiu, ubicats al Raval dels Canterers, que el·laboren les peces típiques de Miravet, els càntirs, estris que servien per anar a buscar aigua al riu.

HORARIS DE VISITA DEL CASTELL DE MIRAVET

Els dies 5, 7, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28 i 29 de novembre el castell estarà tancat per les tardes

De dimarts a diumenge

(tancat els dilluns menys els festius)

de l’1 de juny al 30 de setembre:

10:00h a 13:30 (+30min.)

16:00h a 19:30 (+30min.)

de l’1 d’octubre al 31 de maig:

10:00h a 13:00h (+30 min.)

15:00h a 17:00h (+30 min.)

Telèfon: 977407368