El Castell de Móra d’Ebre és una antigua edificació militar d’origen islàmic situada al turó que encimbella el riu Ebre i domina la població. Està documentat des del 1060, quan el príncep d’Olèrdola l’atacà. Fou molts anys habitat pels ducs d’Entença.

castell mora ebre

Des de l’any 1174 fins al 1837 formava part de la baronia d’Entença, formada pels Castellvell, els Subirats-Sant Martí, els Entença, els Prades, els Cardona i els Medinaceli.

És al segle XIX quan el castell es veu destruït a poc a poc com a resultat del seu ús durant les guerres carlines. Actualment es conserven uns 350 m de muralla en bon estat, una torre, una gran terrassa, l’entrada i algunes dependències.

L’any 2002 l’ajuntament de Móra d’Ebre obrí el castell al públic durant l’estiu ja com a mirador. De 1980 fins avui, l’Associació d’Amics del Castell ha dut a terme múltiples obres de consolidació i recuperació.

Horaris: Visites estiu: De l’1 dejuliol al 15 d’agost: de 17.30 h a 20.30 h (dilluns tancat). Del 16 d’agost al 30 de setembre de 17.00 a 20.00 h. Entrada gratuïta.

Visites guiades: Tots els dissabtes de l’any per l’empresa de guiatges culturals TarviturMés informació.

castel de mora ebre 2