Els Armats de Flix

La Setmana Santa es viu amb intensitat a Flix, un dels pocs pobles que conserva encara els Armats a la comarca. La Confraria d’Armats de Flix es creu que es fundà al voltant del 1915, data de la fotografia més antiga que es conserva. Encara que de manera intermitent, els Armats de Flix s’han mantingut al llarg dels anys, essent en l’actualitat quan formen un grup més nombrós i complet.

Actualment componen la Confraria una banda de tambors i cornetes, els llancers i les Samaritanes. Les Samaritanes són un dels elements més singulars de la Setmana Santa a Flix; el Diumenge de Ressurrecció, durant la processó de l’Encontre, la Samaritana recita uns versos anomenats les Desmes, i en acabar trenca el càntir que ha anat lluint durant totes les processons anteriors.

ACTES DELS ARMATS PER SETMANA SANTA A FLIX

Dijous 2 d’abril de 19.00 a 22.00 hores. Canvis de guàrdia a l’església.

Dvendres 3 d’abril a les 22.00 hores. Processó del Sant Enterrament.

Diumenge 5 d’abril a les 10.00 hores. Recorregut pels carrers de la vila. A les 11.30 hores. Exhibició a la plaça del Mercat. A les 12.00 hores. Processó de l’encontre i interpretació de les Desmes per part de la Samaritana a la plaça Major.

Armats de Flix

Fotografia de Pau Masip